Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Κλειτορία !!! Κ.Π.Ε.


ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ,
ΑΠΟ ΤΗΝ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟ ΠΟΛΥ !!!!!
 ΧΑΙΡΟΜΑΙ !!!!!
 













Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας
Το Κ.Π.Ε Κλειτορίας ιδρύθηκε το 1993 από το Υπουργείο Παιδείας και είναι το πρώτο που λειτούργησε στην Ελλάδα. Υπάγεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας σε κτίριο 2500 τ.μ. και σε οικόπεδο 12 στρεμμάτων.
Οι χώροι που διαθέτει το Κέντρο είναι δωμάτια φιλοξενίας για 40 άτομα, γραφεία, αίθουσες εργασίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα πινγκ - πονγκ, εστιατόριο και άλλους βοηθητικούς χώρους.
Το ΚΠΕ Κλειτορίας είναι το συντονιστικό κέντρο των ΚΠΕ της Δυτικής Ελλάδας.
Προσωπικό
Το Κέντρο στελεχώνεται από πέντε (5) αποσπασμένους εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης με σημαντική εμπειρία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι οι:

Χαρίλαος Μοσχόπουλος (Βιολόγος, M.Sc - Υπεύθυνος)
Έλενα Ζωδιάτου (Θεολόγος - Αναπληρώτρια Υπευθύνου)
Μιχάλης Σαββόπουλος (Γεωλόγος)
Μαριάννα Πασσά (Δασκάλα, M.Sc)
Αγγελική Σταυροπούλου (Θεολόγος
)
Δραστηριότητες
  • Σχεδιάζει και υλοποιεί 3/ήμερα και 4/ήμερα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για μαθητές σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης
  • Οργανώνει και υλοποιεί σεμινάρια για εκπαιδευτικούς
  • Συντονίζει και συμμετέχει σε θεματικά δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
  • Παράγει και εκδίδει εκπαιδευτικό υλικό
  • Συνεργάζεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με άλλα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επίσης με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και διάφορους άλλους φορείς
  • Προωθεί την έρευνα στο χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Η υλοποίηση των προγραμμάτων και των λοιπών δράσεων του ΚΠΕ Κλειτορίας πραγματοποείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" του ΕΣΠΑ 2007-2013, της Πράξης "Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορεία-Δράσεις για τους Μαθητές" του Αξονα Προτεραιότητας 1 και της Πράξης "Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορεία-Δράσεις δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες" του Αξονα Προτεραιότητας 7 με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαΐκού Κοινοτικού Ταμείου και του Κρατικού Προϋπολογισμού.Ο Διαχειριστικός Φορέας του Έργου είναι το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.
Νομοί εμβέλειας
To ΚΠΕ Κλειτορίας υλοποιεί προγράμματα για Νηπιαγωγεία - Δημοτικά - Γυμνάσια - Λύκειαγια την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των νομών εμβέλειας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Α΄Αθήνας, Β΄Αθήνας, Γ΄Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, και για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση των νομών εμβέλειας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας, Β΄Αθήνας, Κυκλάδων, Εύβοιας και Μεσσηνίας σε ποσοστό 70% και σε σχολεία από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα σε ποσοστό 30%.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 26920-31288
Fax: 26920-32373
Email: mail@kpe-kleit.ach.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translate

Αναγνώστες